Söndag 19/2

19. feb, 2017

Supersöndag! Vill tro att de är på grund av att jag kört igång med min träning igen som gör att mitt humör och min känsla generellt blivit intensivare😀Heidi och jag har pratat om detta så många gånger om vad träning inbringar i tillvaron på alla plan och det är så sant. Enda fördelen med att ha haft uppehåll är att jag nu både ser och märker skillnad på det mesta generellt, att det enbart är positivt. 

SOVMORGON! Vi vaknade vid halv tio och det har inte inträffat på 10 år eller så, inte för min del i allafall. vet inte om det var Melodifestivalens resultat som gjorde oss så trötta eller vädret och inte lade vi oss så sent heller.🙃

Frukost och yoga, mitt knä var bätte idag. Det blev 2,7 km på Viking och det var såååå skönt. Ingen värk i mitt knä efter det. Jag är så glad för att se ett så snabbt resultat för jag hade verkligen ordentligt ont och var mycket besvärad. 

Min darling tog över det uppvärmda gåbandet medan jag hände ut sängkläderna på vädring och duschade. Lilla Flisan vaknade och önskade tonfisksallad till frukost😙lite curling blir det ibland för de "små" liven.

Magnus gjorde sig klar och vi åkte in till staden och bytte en del till Kian. Därefter begav vi oss till Karstorps friluftsområde och gick en runda med två glada taxar. Det finns flera ställen runt omkring som Magnus inte varit på än och detta va ett utav dem. 

Vi handlade på ICA Kvantum, och därefter åkte vi hem och jag lagade till en pyttipanna på det som fanns i kylen, gott som vanligt.

Magnus gick igenom sitt förråd av kläder och prylar (hemvärnet) det är vapenkontroll mm på tisdag och då skulle allt vara inventerat.

Jag stoppade in en maskin tvätt, vek den som var torr och rörde därefter ihop två limpor men den här gången blev det glutenfritt. Min mage har en tendens att svullna och det har varit ett litet dilemma i större delen av mitt vuxna liv och jag har provat olika dieter i olika perioder men jag har aldrig testat att avstå från just gluten. Ska se om det blir bättre av det. Ni får det recept jag bakade idag och det blev jättegott. Jag utesluter saltet i mitt bröd eftersom jag älskar Bregott med havssalt.

Flisan var trött idag efter gårdagens intensiva men lite kortspel ville hon spela och det blev ett par rundor Poker efter kvällsmackan.

Jag längtar tills i morgon, ny fräsch vecka och en hel del skoj är på g🤩Hoppas verkligen att jag vaknar 7 för då blir det en omgång på Viking innan frukost. Jobbar heldag på La Classe i morgon och på kvällen har jag har jag ingen större lust att träna, morgonen är perfekt👍

Jag är tacksam att jag är bättre, eller nästan helt återställd i mitt knä och jag är glad att jag fått tummen ur att ta på mig träningsskorna igen. Win, win för det är just det som hjälpt mig med mitt knä och jag får upp konditionen igen och på sikt tappar jag väl lite vikt.

Nu är det dags för min darling att gå och lägga sig. Han har arbetsdag i morgon. Jag sitter uppe ett par timmar till och har lite att greja med. 

Här kommer receptet för Djursätralimpan- glutenfri.

2 dl pumpakärnor

2 dl solroskärnor

2 dl majsmjöl

2 dl bovetemjöl

0,5 dl hirschflingor

3 dl  havregryn

2 tsk fiberhusk

0,5 dl linfrön

2 tsk bikarbonat

1 dl hackade valnötter

0,5 dl brödsirap/flytande honung

1 dl lingonsylt

4 dl yoghurt

Allt det torra röres samman och därfter i med lingon, sirap och yoghurt. Lägges i en smord form i nedre delen av ugnen. 175 grader i ca 50 minuter.

Brödet blev supersaftigt, inte så kompakt som den "vanliga limpan" med vanligt mjöl mm

Längtar redan till frukosten i morgon, ska ha mycket grönsaker på, purjolök, tomat mm och ett ägg till det. Det blir en fin belöning efter mitt träningspass💋

Nu mina vänner ska jag runda av. Hoppas verkligen ni har haft en fin kväll och att er vecka börjar bra.

Önskar en fortsatt fin kväll.

Natti natti