Lördag 11/2 & söndag 12/2

12. feb, 2017

Prosit, är det förkylning på g? Nä det kan jag inte tänka mig, har ju  nyss varit sjuk men har nyst kraftigt ett par omgångar idag, känner mig kall om ryggen men jag tror det är efterdyningar från den päsch jag nyss tagit mig igenom. Kraften och energin är tillbaka och de tackar jag högre makter för😀

Det har varit ett par bra dagar. I går jobbade jag 10-14 på maxmode och det var längesedan det var så roligt. Det var att göra nästan hela dagen. Lite småplock med ditt och datt och kunder som kom ner för att kika på utbudet och andra som skulle ut och resa och köpte bad mm. Tänk vilken skillnad det göra när det är ruljans👍

När jag slutade för dagen åkte jag raka vägen till Hjo och hem & Hobby. Skulle ju byta de mattor som jag köpte i förrgår som inte blev som jag tänkt mig. Jag hittade några andra som ja tänkte kunde passa, köpte dem och for hem.

Eddie och Edvin var hemma och hälsade på, de skulle hämta flisan. Hon hade ett litet uppdrag inne i Skövde innan hon skulle åka till Niklas i Göteborg. Under nästa vecka får hon reda på om det blir hon som får "rollen".

Lite gos och prat med sönerna därefter åkte de. Min älskling hade kommit hem en stund innan mig och hade lagt sig för att vila en stund.

Jag placerade mattan men det blev inte alls som jag tänkt mig, jösses, ska det vara så krångligt? Jag rullade i hop den och inså att det skulle bli en ny vända till Hjo😠

Jag dukade och förberedde kvällens lilla middag. Ingemar (han som jagar med Signe) och hans fru skulle komma hit. 

Middagen blev jättegod och allt blev lyckat som vanligt. Tänk, jag åt inte för mycket denna gången. Suz hade gjort en semell-kladdkaka till dessert med lättvispad grädde och det blev pricken över i som det heter.🤩

De hade sin lilla dvärgtaxflicka med sig, lilla Pepsi och det funkade fint med mina terrorister tills ett litet obevakat ögonblick då de rök i hop. Varför vet vi inte men vi fick i sär dem. Signe löper och älskar Ingemar så det kan vara så att Signe ville ha ensamrätt av sin darling🙃

Efter maten spelade vi Sequense och vi vann till tillslut jag och Suz 26-24 och efter det rundade vi av. Magnus skulle upp och jobba så det kändes lagom. En fin dag och supermysig afton❤

Idag har jag pysslat med lite allt möjligt. Jag vaknade 8, åt frukost efter det att flickorna fått mat. Jag tog kaffet i soffan och lyssnade på tystnaden. Kikade i min nyinköpta yogabok och gjorde 2 nya. Avkopplande och skönt. Ska dryga ut tiden på dem alla. 

Jag duschade och fixade till mig, så skönt att vara ensam hemma ibland och planera dagen utan någon att ta hänsyn till. Jag skulle ta ut de små innan jag åkte iväg men Signe var omöjligt att få ut. Hon bara vägrade. Jag sopade av den stora trappen, gick en runda i trädgården och plockade upp efter de små. Så släppte jag in Ada som varit ute med mig och begav mig återigen till Hjo.

Bytte och köpte tre små helt andra mattor. De passade hur bra som helst och jag blev äntligen nöjd.💋Hittade även gardiner till matsalen/musikrummet som passade jättebra. Vi har pratat om att göra ett litet lyft och nu blev det gjort.

Ingemar ko med en halv kärra ved som han lade av, tack så snällt. Vi byter tjänter, suveränt.

Hämtade upp Olga inne i staden. Hon kom med buss från Tidan. Vi åkte till Kvantum då jag behövde handla lite. Väl hemma lagade jag till en lunch åt oss och Olga hjälpte mig att stryka lite. on tycker om att hjälpa till och stryka är en utav hennes passioner så jag brukar låta en strykhög ligga och invänta denna fina service👍

Jag klippte håret på henne, och det blev bra. Tänk vad detta med hårets längd och val av frisyr gör mycket. En kort tuff frisyr blev det.

Vi grejade här hemma och dagen förlöpte och vid 17 tiden skjutsade jag hem henne. Jag gick med in och hälsade på Zeca och det bestämdes att vi ska ses snart igen.

Hem och lagade middag till den hemkommande. Magnus har idag kört ner till Helsingborg, han gör det den söndag i månaden som han jobbar. 

Jag hade lagat älgfärsbifar med fetaost och kokat grönsaker. Dukat a´la Lady & Luffsen i rosa rummet och det blev ju uppskattat. Vi pratade lite om dagen och tog ett glas vin till, röjde undan i köket. Nu sitter vi vid en nytänd brasa och bloggar. VI har ju båda missat en dag och det går ju inte, några har skickat sms/pm och undrar om det hänt nått🤪så söta de är..

Vi har haft en bra helg. Magnus är naturligtvis trött men nöjd. Vi ska göra kväll tidigt för återhämtning och göra oss redo för i morgon. Vi är båda lediga då och det finns en hel del på schemat. Frukostgäster b.la och bjudning på kvällen som jag ser fram till, men mycket annat också.

Hoppas ni haft en fin helg och känner er nöjda. 

Dax att njuta lite-mörk choklad med havssalt, godkväll och kram😘