Torsdag 9/2

9. feb, 2017

85% återställd idag, alltså blir det i morgon jag är frisk😀är det så att hostan avtagit mer så ska jag ut och gå. Vet inte vad som triggar hostan men det verkar inte vara relaterat till någonting utan bara kommer i attacker. Men som sagt idag mycket bättre och jag klädde på mig riktiga kläder redan efter frukosten. Kvinnan i spegeln hade en helt annan färg på kinderna och ögonen såg mycket piggare ut, trots min berdövliga morgonfrisyr blev jag inte rädd i alla fall och det är ett gott tecken🤪

Magnus var ledig idag men han vaknade redan runt 6 tiden och gick upp och "pudrade näsan" jag vaknade då jag också men vi somnade om en stund och det var skönt. Magnus kan inte ens smyga upp utan att jag vaknar, har alltid varit lättväckt särskilt när jag i princip har sovit klart mina timmar. Då han går upp på nätterna märker jag det inte.

 

Tänk att hundar är individer som vill ha sina rutiner precis som vi andra, märker att särskilt Ada blir frustrerad om jag gör för mycket annat innan de (hon) får sin frukost. Eftersom mina tidigare dygn en tid varit helt knas så nu när jag då äntligen var först i köket och det såg ut att äntligen bli en vanlig morgon igen och det ändå inte blev som det ska vara började hon skälla och hoppa runt mer än vanligt för att hejda mig och visa upp sig. Söta rara Ada❤

Vi åt frukost när de små ätit och varit ute. Vi intog den mjuka mattan och jag fick sträcka ut och konstigt nog så har inte kroppen chanserat nått nämnvärt, skönt.

Magnus skjutsade flisan till bussen, hon började sent idag. jag gick upp till damrummet och gjorde en liten förvandling. Har man varit som ett vrak nästan en vecka snart så kändes det underbart att göra hela morgonritualen.

Det var städdag hos mor och far och jag måste återigen få sätta Magnus på piedistal. Vilka andra män åker hem och städar hos sina svärföräldrar? Jag följde med då vi tänkte uträtta ett ärende på hemvägen.

Mor och far mådde bra och inga större förändringar. Far är duktig med sitt gåband och varje gång han pratar om det så känns det så oerhört bra, den bästa presenten han kunde fått. Fit for life👍

När det var klart så åkte vi ner till Stallsiken och kikade in på Rusta, Ö&B och MIO, jag kikade efter en annan matta till toa uppe men vi kunde snabbt konstatera att det inget fanns. Vi tog oss till Gengåvan/Erikshjälpen. Vi har inte varit i de nya lokalerna. Jag hittade ett par nya arbetskamrater för 69:- det var skoj🙃Jag undrar vilken kvinna som gått i dessa? Hur såg hon ut? Vem var hon som gått in dessa snygga stövlar och varför har hon lämnat dem ifrån sig? Ledsnat kanske som vi alla gör, men det känns lite coolt att "ta över" och  låta dessa få ett nytt liv.

Denna lilla räd var ju normalt sett ingenting men tillräckligt idag. Skönt var det att komma hem igen. Vi drack 3-kaffe som sig bör på landet om man är hemmavid. Därefter blev det lite allmänna sysslor samt lite krokar placerade. 

Flisan kom hem från skolan och hade haft en bra dag.

Kyckling och ris. Jag stekte lök och skogschampinjoner som fick koka med i riset samt en dl vitt vin, supergott. En kall sås till det. Efter maten blev det en brasa en trappa upp och soffhäng. 

Magnus ska jobba i morgon så han lade sig strax efter 8. Jag ringde en väninna som varit sjuk samtidigt som mig, jag ringde Eddie och kollade läget och nu när jag har skrivit klart här ska jag lägga mig för att möta i imorgon med ett utvilat jag.

En grå och bister dag, det är ju vinter så det är i sin ordning. Var dag är en närmare den underbara efterlängtade våren💋

Godnatt mina vänner, en cyberkram till er.