Tisdag 19/1

19. jan, 2017

Som de allra flesta känner till så finns det ett uttryck som heter den svenska avundsjukan. Den används ofta av etniska svenskar för att beskriva sig själva men mestadels är det personer som får en reaktion på grund av sitt egna misslyckande blandat med bitterhet.

Vet att det finns några i vår omgivning som känner avund på vårt liv och tillvaro. Vi vet också att detta beror på deras egna totalt misslyckade misserabla liv som de själva är orsak till. Vi väljer dock att inte lägga energi i att bry oss mer än just en lite markering..

Vi har ett gott och "rikt" liv. 😀Vänner som älskar oss för att vi är just dem vi är. Vi har mat på bordet var dag, vi kan betala våra räkningar var månad samt att vi kan unna oss lite extra då och då. Vi är duktiga på att "pussla" och det är just det som är finessen, att kunna hitta det man vill ha på Blocket och Tradera ,Gengåvan mm. Vi besöker inte SIBA och köper dyr utrusting utan vi hittar saker lite här och var och syr sedan i hop allt till väl fungerande saker till vårt hem. kanske just det som de avundsjuka just är avundsjuka på.

Hela vårt hem är saker köpta från just gengåvan, second hand mm. Lite saker är nytt såklart, gardiner, mattor mm men möbler är inte mycket nyköpt, ändå har vi inrett med en skön mysig avslappnad stil som vi älskar.

Idag har det vait en lugn dag. Jag vaknade strax efter 7, Magnus hade begett sig tidigt. Jag kokade ägg och åt frukost med flisan och gav de små mat. En snabb dusch, sedan promenad med de som gör sina behov ute🤪

Så iväg in till Skövde, släppte flisan vi skolan därefter vidare till Lidköping. Halvvägs tog spolarvätskan slut, så jag stannade till i Skara. blev två minuter sen till jobbet, ingen ko på isen och ingen kö utanför😙

En lugn dag, jag fick en del pyssel klart, torkade golv, bytte galgar, hängde upp nyheter mm.

Trött och frusen när jag åkte hem, hade bastu i tankarna. En viss skopa telepati har vi jag och Magnus för visst hade han satt på bastun när jag kom hem. Kvällsmat var klar, kalkonkorv i två kryddsättningar, stekt ägg och en fräsch sallad, tända ljus och mys. 

Vi påverkar ju människor i vår omgivning och lockar fram lite olika saker och just det romantiska har jag väckt hos denna långe man som berättat att det funnit i honom men legat väl förpackat..kan vara så att vissa är avundsjuka även på det, MEN man blir som man umgås🤪

Efter maten var Wera och Signe först ner i bastun, vi hakade på. Min älskling hade tänt ljus, satt på musik och ställt fram öl åt oss. 

Så skönt och avkopplande, vardagslyx-livskvalitet💋

Nu sitter vi och myser vid TV:n och ska strax lägga oss. Jag börjar lite tidigare än planerat i morgon. Jag och min kollega Anna ska få en liten intro i ME-Maria Entrich produkter som vi saluför på La classe, det ska bli kul. 

Hoppas ni har och haft en trevlig kväll. 

I morgon fredag, och helgen stundar. 

En godnatt och sov så gott.😘

KRAM