Söndag 15/1

15. jan, 2017

En sån härlig dag det ha varit, strålande vackert vinterväder. Moder natur levererat och fyllt på alla mina sinnen 😀

Iförd min nya gosiga cremevita morgonrock, rosarutiga pyamasbyxor i flanell sitter jag nu med en cider och en påse chips framför brasan och NJUTER. Jag har tre små flickor vid min sida denna afton- Wera är här och ska stanna en vecka. Heidi och Carl har åkt på en veckas semester och ska neråt kusten på SPA-hotell mm.

Magnus jobbar och kommer hem sent men innan läggdax.

Vi hade en så mysig kväll igår. Vi delade på en flaska vin, det blev allt en whiskey också. Lite småhungriga blev vi efter första filmen och visst tusan fanns det kryddig korv hemma. Inga grillspett dock MEN nöden har ingen lag. Hade ju stickor stl 4 så inga bekymmer🤪Spettade korv på dem och de klarade hettan i spisen. 

Magnus gick upp runt 5 snåret, jag somnade om direkt som tur var. Jag vaknade 8 och gick upp och åt frukost. En så vacker morgon. Solen lyste från en klarblå himmel, det gnistrade på backen, fåglarna busade och for runt som tokiga, tjattrande och välkomnade dagen💋 Flisan vaknade och höll mig sällksap, idag med nudlar till frukost. 

För mig att vaa ledig en sådan här dag betyder mycket. Jag blir glad och upprymd, njuter fullt ut. Morgonyogan är värdefull, den hjälper gott. Signe höll mig sällskap idag. 

Jag gjorde i ordning i köket, bäddade, vattnade blommor och besökte damrummet. Insåg att duschen va enda utvägen när det gällde frisyren 🙃

Så blev det dax för en promenad med de små. Jag kan inte förklara den känslan som uppstod när jag gick mot solen som värmde mig,  det knakade lite lätt från kängornas steg i den lilla snö som fanns längs vägrenen. Fridfullt tyst och helt vindstilla, när jag vände hade jag solen i ryggen och den var HELT ok.

Hade jag inte haft lite andra bestyr planerat denna dag hade jag varit ute mycket längre. När jag släppt in de små bagav jag mig in till staden. Köpte gardiner till köket, har inte så många byten till detta kök då vi inte bott här så länge. 

Jag bytte en lampa som var lite trasig på Claes Ohlson, en tur till Blomsterlandet som hade 50% på alla växter. Hämtade upp Wera på hemvägen. 

Jag packade ur bilen. Grejade ett par timmar med allt möjligt, så härligt att se hemmet i dagsljus när solen flödar och letar sig in lite här och var🤩

En kopp kaffe och en knäckemacka till lunch, tog mig ut en runda till, kände att jag bara var tvungen. Strök och hängde upp gardinerna. Min vän Gunzan kom och hämtade upp de kassar jag gjort i ordning häromdagen. 

Ungdomarna tog sig ut en runda för att köpa mjölk mm. Jag lagade mat under tiden. När de kom tillbaka åt vi och därefter kom flisan med sitt ritblock. Den tösen, hon har så många talanger, hon är så duktig och avancerar helt klart💋

Jag hämtade in ved, ringde min älskling som idag är neråt landet. 

Har fått lite påtryckningar ang min bok som jag har börjat skriva, det kommer att ta sin tid. Många väntar REDAN, jag tycker det är roligt men krävande. Vet inte vad som kan vara rimligt men ett par år kanske det tar. Endel undar om de kommer att vara med någonstans och då den ska handla om mitt liv så kommer de peroner som har varit en del av mitt liv vara med på ett eller annat sätt.

Dax att lägga in mer ved i elden. Ada, Signe och Wera ligger och sover och småsnarkar. Jag ska nog se en film i vänta på den saknade. Min vän Låtti hade med sig några filmer när hon var här i veckan så det blir en utav dem tror jag. 

Summerar jag tillvaron är den 9 på en skala 1-10 mår som jag förtjänar antar jag❤ Vi är båda lediga i morgon och ska b.la tvätta min Toyota, hämta en baslåda som Magnus köpt på blocket, gå lååååångpromenad och NJUTA- Because we worth ít.

Önskar er alla en toppenbra start på ny arbetsvecka. Hoopas den bli jättebra.

Själv ska jag på Alpnäringsmöte på tisdag där det kommer att presenteras div spännande nyheter och på onsdag börjar älskade kören. En gammal kär vän samt en ny arbetskollega har jag värvat in i vår härliga sopranstämma, superkul.

Jag ska också ha en pysslaommigsjälvdag (även detta på tisdag) jag ska klippa mig, tona håret, gå och få en lyxansiktsbehandling som jag fick i julkklapp av min ena chef, samt vaxa och färga ögonbrynen hos nya rara kollegan Anna. 

En fin kväll hoppas jag ni har, en brasvarm bamsekram till er mina cybervänner😘