Söndag 1/1

1. jan, 2017

Då är den snart slut, den första dagen på detta nya år. Den har varit lugn, inte så mycket av något utan bara varit en dag som verkligen känt som den ska göra så här precis när allt har börjat om. Det har bjudits på blå himmel, vackra slöjmoln och solen har lyst på mänskligheten på den här delen av vårt klot. 😀

Vaknade av tystnaden, det är tyst även hemma men det var en annan tysthet, jag smög upp och plockade fram min rosa vän (min laptop) Magnus vaknade och ville ha lite uppmärksamhet🙃 men jag rådde honom att somna om en stund till. Vet att han behövde sova lite till då dygnet innan blev alltför få timmar sömn, han somnade snabbt igen. 

Jag ändrade lite på min hemsida, skrev gårdagens blogg. Det var så skönt att sitta där i det tysta och bara vara. Inga måsten runt omkring mig då jag inte var hemma och inga grannar hade tydligen heller vaknat, så skönt. 

Min älskling vaknade till och gick upp och lagade till en omelett åt oss, jag satte på kaffe och dukade. Vi åt och småpratade lite om b.la gårdagen. Vi kände oss nöjda🙂

Vi hade inte bråttom hem, hade messat med Heidi och delar av sällskapet sov fortfarande. De hade spelat spel fram till på morgonkvisten.

Jag bäddaade och Magnus diskade, vi fixade till oss och åkte ner till Stallsiken men där var allting stängt förutom MAX. ICA MAXI va däremot öppet så vi kikade runt och köpte några småsaker till Heidi. 

Det blev dax att åka hem, en långpromenad stod överst på listan. Heidi och Carl var i faggorna till att bege sig när vi kom men de hängde på och gick med oss. Verkligen härligt väder, kändes i mina kvän att jag inte gått på Viking på flera månader. 

Väl hemma igen åkte de hem och jag och Magnus plockade med lite av varje här hemma. De hade städat och röjt men ja ni vet hur det är, man vill ändå ha saker och ting på ett visst sätt. 

Jag tog tag i projekt i tvättstugan som jag tänkt länge, tvätta filtar som vi har lite varstans i soffor och fotöljer som skydd mot smutsiga tassar. Så blev det lite lakarn efter helgen mm. Nu är den sista maskinen i.

Älskar ljuset som flödat in i vårt hus under dagen, älskar när det blir ljust inne i vår matsal/musikrummet. Det är vårt största rum och det har en otrolig charm dyngnets alla timmar, i både ljus och mörker. Här inne sitter jag i kväll med flera tända ljus och skriver nu i kväll, hög mysfaktor. 💋

Jag lagade till en fin nyårsmiddag till oss, färsk kycklingfilé med pasta och tillbehör. Flisan och Niklas kom hem lagom till middagen. Två av Magnus barn skulle också kommit till oss idag men de har legat sjuka så det behöver pigga på sig någon dag till.

Efter middagen tittade vi på en tuff men riktigt bra film -Shooter, kan rekomenderas.

Tycker allt pendeln i träklockan slår lite hårt i kväll, eller också är det bara ovanligt tyst. En jättefin pendelklocka som jag hittade för billig penning på gemgåvan/Erikshjälpen här i Skövde. Ja, större delen av vårt hem är därifrån. Det har tagit många år att "sy ihop" allt men skam den som ger sig. 🤩Saknar ingenting men visst vill man ha lite annat även fast man är nöjd och ibland kan man hitta en sak som genrerar att man får möblera om, känns det igen?

Nu mina kära läsare ska jag runda av årets första dag och skrivnade med att koka en kopp the och njuta av granen. Det är jobbdag i morgon på Maxmode så även på tisdag men efter det är jag ledig i tre dagar🤪

Jag önskar er en fortsatt trevlig kväll, denna första 2017💋

Varm kram från mig.