24-25/12

25. dec, 2016

Hmmmmm💋Sitta har jag inte gjort många minuter under dessa dagar, men nu sitter jag i whiskeyrummet och är support (när de ringer en vän) då de flesta andra spelar ett frågaspel. När jag är klar med mitt skrivande blir det något annat spel. Julen har varit intensiv, rolig och tröttande men så är det ofta med julen. Man förbereder länge innan och så POFF kommer den och ett par dygn går med rasande fart. I kväll dock är det rätt så lugnt. Några har åkt hem till sitt, nu är vi bara 8 kvar. Flisan har åkt till Nikas och kommer tillbaka i morgon. 

I går åt vi frukost här i whiskeyrummet eftersom alla andra platser var "upptagna" till dagens kommande julbord. De vanliga morgonbestyren samt lite extra piff fick det bli dagen till ära. 😀

Folket började droppa in och de flesat vart redan hungriga så det blev till att plocka fram smörgås och kaffe. Jag och Karin började med lite förberedelser och Magnus tände brasan i väntan på Kalle. Alla fick plats och äggen var klara 2 minuter över 15. Kalle anka är ett MÅSTE på julafton och som tur är är det detsamma för min älskling. 

Efter programmets slut plockade vi fram julmaten. Vi stekte och värmde på diverse och jag gjorde en himelsk bechamel till lutfisken. 

Lagom av allt och gott som tusan.

Eddie och Edvin kom  från sin far och fyllde ut vårt härliga sällskap. Eter maten röjde vi undan och förberedde inför dagens höjdpunkt- TOMTEN😀

Han kom altanvägen och IDUN blev full av iver. Flisan fick första paketet. Vi hade några roliga, kluriga rim vilket jag älskar. 

Jag fick en fin parym, en ring mm och alla fick fina presenter. När tomten gått fortsatte vi med resten av paketen. 

Papper och kartonger röjdes undan pch ostkaka och grädde dukade vi fram. Flisan var till god hjälp. Vi åt och så mätta vi blev, phu..

Även detta röjdes undan och vad lyckligt lottad jag är som är gift med världens bästa köksfixare. Han tycker som jag att det är så skönt att få bort allt och ha köket rent innan läggdax. 

Allt klart vid 21, då spelade vi spel-charader bla. Kul, många blev trötta och en del lade sig. Jag rundade av vid 23 och min älskling höll gästerna vakna ytterligare en timma, dock med lite förfriskningsrundor en trappa ner...🤪

 

Denna morgon vaknade jag 7:50 och gick upp insåg att huset såg näsan ut som vanligt, bara mer belamrat av all sköns prylar överrallt.

Frukosten förlöpte väl. Vi hade plockat fram sill, ägghalvor, lax, möttbullar mm och det mesta gick åt. Det blev en del kvar av julskinkan och tur det då jag hade planering till lunch. Alltid bra att ha någon form av maträtt där julskinka ingår, om man nu inte vill äta lutfisk idag. Vi hurrade och sjöng för min syster Anja som fyller år idag, det blev presentöppning och glada rop.

Efter frukosten och allt röj efter den gick vi ut en lågpromenad i blåsvädret, verkligen uppfriskande och välbehövligt🙂

Alla hundarna behövde duschas av, så leriga. 

Jag började med maten. Det blev en supergod Carbonara, jag gjorde en vegansk/vegetarisk och den blev så lyckad. Min ene systerson att han aldrig ätit godare pasta🤩

Åerigen röjde vi undan och min älskade man är guld värd. Heidi och Karin är också stöttepelare i dessa lägen.

Jag slängde in ytterligare en maskin tvätt och förberedde till kaffe. 

Vi fikade och slappade och jag sjönk ner i soffan och min älskling var inte sen att ge mig lite fotmassage, så välbehövligt. Kände när jag slog mig ner att jag allt kände mig lite "nerslagen"😙

Nu har kvällen kommit och mörkret har återigen nått gården. Jag har tänt ljus överrallt och det är väldoftande och hemtrevligt och juligt. 

I morgon är det jobb för både min darling och mig. Magnus börjar tidigt och måste lägga sig tidigt, jag börjar 9:45. Vi startar REAn i morgon på La classe, varmt välkomna! Därefter när jag jobbat klart 16:15 blir det i rasande fart till Hentorp och sjunga julkonsert 17:00 så hjärtligt välkomna även dit.

Nu mina vänner ska jag spela spel med min familj/släkt. 

Hoppas ni har en underbar jul och att julefriden har infunnit sig i era hjärtan❤

Från mig till er alla GOD JUL😘

Kram