Söndag 18/12

19. dec, 2016

Så nöjd, så stolt över mitt verk, ja allt jag har gjort idag. I bland måste man ge sig själv lite beröm och tycka att man är duktig.😀3 timmar tog det att slå in alla julklappar fint, jag älskar nämligen att slå in paket snyggt och att ge bort ett fint paket är så roligt. Redan som liten kunde jag göra om mina paket flera gånger och visst blev mamma lite irriterad till slut när hon själv skulle slå in paket och det mesta var slut🤪Men jag var allt snabbt förlåten. 

idag har det varit en njutbar dag, vi har hämtat en gran som inte är något praktexemplar men vi tänkte att även en "ful" gran kan få en chans💋

Min älskling gick upp 05.30 och åkt till jobbet, vet att han mycket gärna stannat hemma, särskilt idag när vi hade viktigt uppdrag. Jag vaknade strax innan 8, sovot lite till och från  natt, drömt en massa saker. Ligger och rimmar i timmar🙃

Frukost med flisan idag, min gullunge. Ja, visst älskar jag alla mina barn, så oerhört tacksam för de är så fina människor allihop med mycket goda egenskaper. Ytterligare en sak jag är mycket lycklig över. 

Efter frukost gjorde jag mig i ordning och extra noga nu med tandtråd mm och ny tandborste till eltandborsten. Tandhygienisten berättade något som jag inte visste att det är på morgonen som det är extra vitkigt att ta hand om tänderna, ops, så blir det nu. Jag har alltid haft trångt utrymme mellan mina tänder och det är en nackdel. 

Jag gick en längre runda med de små och efter det var det dax att åka in till stan och hämta upp Heidi och Carl. Till Skäggatorp och gosa med den kattunge som min bror hade kvar. 

Vi åkte en bit bort i skogen och letade gran. Lilla Idun var ivrig och for iväg och ville hitta en lämplig gran åt oss alla. Det var dåligt om snygg-granar så det fick bli en ful-gran. (Älskar den, den doftar ljuvligt och kommer bli supersnygg i morgon)

Efter att vi förankrat granen på taket på bilen så var det tillbaka och Idun ville promt åka i vår bil😘In i stugvärmen och äta tomtegröt och ostsmörgår. Efter det blev det kaffe och en god kaka med havsalt och kolacreme, slurp. 

Block och pennor kom fram och det blev dax för rimstuga. Jag kom på några bra rim men inte till mina egna😙

Det började skymma och vi rundade av. Skjutsade hem Heidi och Carl, därefter hem och tog in den väldoftande. Det blev lite granris kvar efter kapandet och det lade jag vid stora entrén. Flisan fick hedersuppdraget att placera den i sin fot. Vi insåg att den måste kapas ca 25-30 cm och det får älsklingen och jag göra i morgonbitti. Tanken är att vi ska klä den i morgon kväll.

Efter det var det utfodring av mina små älsklingar med 4 ben. De hade varit ensamma när vi var hos min bror och var extra keliga. De har ju katt, det funkar inte ett skvatt.

Eddie ringde flisan och bjöd med henne på en julkonsert inne på arena, så det blev lite snabba ryck med mat. Jag stekte rådjursfilé och stekte potatis, rörde till vitlöksmör🤩

Jag plockade fram den sista jullådan, den med julgranspynt. På med spotify och gammaldags julmusik. Värmde mig lite gögg och plockade fram de väldoftande pepparkakorna, julstämning, YES på hög nivå. Saknat min älskade man hela dagen men snart är han hemma. 

Ca 3 timmar tog det mig att slå in alla julkalappar, nu kvarstår några rim..

Denna julen känns som det kommer bli världens bästa jul. ALLA barn och kusiner och mina syskon ska vara här och sova över, jag är glad så jag nästan spricker😀Första gången tror jag på så länge jag kan minnas som alla är tillsammans. Det blir den absolut bästa julklappen.

Vi saknar Magnus barn, vi har försökt att få hit dem men av olika själ kommer några av dem efter jul och det får vi glädjas åt. Några kommer inte alls av andra orsaker😥

När jag i princip var klar uppe i damrummet med papper och pyssel, hängde jag en maskin tvätt och flisan kom tillbaka från stan. Hon hade haft trevligt. Nu är det läggdax för henne då hon har tidig start i morgon. Utvecklingssamtal stundar och jag och Magnus ska träffa hennes mentor och få höra höstens läge. 

Sitter nöjd i whiskeyrummet. Nöjd då jag också gjort lite nödvändiga åtgärder som jag tänkt en länge tid men inte fått till, men nu är det gjort och det känns skönt. 

Hoppas ni haft en fin och mysig 4:e advent. Nu är det alltså inte långt kvar till jul och det ska bli kul.

Godnatt mina vänner och de som jag känner, i morgon en ny dag stundar med arbete samt julmat på kvällen. 

Glad ska jag nu krypa ner hos de små.