Kalaset på Djursätra 11/12 2016

Ett lätt snöfall breder ut sig över gården, temperaturen har sjunkit och det är du minusgrader och vinterkänsla, härligt. 3:e Advent har varit helt perfekt och visst ska jag ha en klapp på axeln för ett välordnat kalas.😀Jag är så nöjd att det blev som jag tänkt och tacksam att jag lade ner så pass mycket på detta - min mors 80 års kalas❤Min systers yngsat, Lisa är kvar hos oss tills i morgon förövrigt har alla nu åkte hem till sitt. Diskmasinen går för tredje gången i dag nu och två maskiner till bir det nog. 

Vi vaknade samtidigt jag och Magnus i morse, gick upp och fixade frukost och tände det 3:e ljuset. När det ljusnat vaknade flisan och kom nyduschad ner och ville börja fixa med tårtan. Hallongrädde skulle vispas och spritsas mm. Hon fick en assistent i födelsedagspresent och den har redan använts flera gånger. 

Jag förberedde köket för pepparkaksbak samt lite annat inför dagens kalas. Magnus hissade flaggan och gick ut en runda med med de små. Runt 11 kom Idun och Karin, hon hade med sig kusinerna till Idun, de skulle vara med och baka idag. Mina ungar droppade in samt min syster och hennes Anders. Peppearkakor, fudge och knäck blev det idag. Lussekatter struntade vi i denna gången. 

Mor och far kom strax efter 13, de bjöds på gårsmjölk och pepparkakor. pappa mådde bättre än på mycket länge och värken i ryggen var endast diffus. Han hade trännat flitigt på sin maskin och såg riktigt pigg ut🙃mor var söt i sina nya kalaskläder och fin i håret. 

Ingenar, Signes älskling kom med kött och hon blev överlycklig, besviken att hon inte fick förlja med honom. Hon trodde att det var jaktdax, men hon får vänta tills på tordag då det blir älggjakt. Hon gick omkring och pep en bra stund efter  det att han åkt och hon tittade längtansfullt i fönstret efter honom. 

Bakandet hade blivit klart och köket blev åter "mitt". Tur att vi har ett så stort grovkök/tvättsuga och den stora kylen nere i källaren, fantastiskt vid större tillställningar.

Folk hjälpte till att plock fram dricka och förrätten serverades. Räkcanapé a´la Djursätra. Det blev ugnsstekt gösfilé med rotmos (morot och potatis) romsås och sallad, smör och vinfrästa kastanjechampinjoner. Så himleskt gott.🤩

Det blev lite vila och lek för vissa efter maten i väntan på del tre. Magnus min älskling är så oerhört bra på alla vis och ser vad som behövs göras och Karin och några till hjälpte till att plocka bort och duka fram dessertbordet. 

Så underbart det är att ha ett så stort och vackert hus. Vi är så lyckliga för detta och alla stortrivs. PÅ jul nu kommer vi att vara alla samlade här igen och då blir det 15 nattgäster. Ser STORT fram till jul💋Har köpt en madrass, en stor 160 så nu finns det fler sängplatser. 

Dessert, persiko/päronhalvor med lättvispad grädde och tårta och kaffe. Vi pratade igeon menyn inför julen och den ser ut att bli suveränt bra. Trots att vi va mätta kändes det hely ok att planera nästa sittning🤪

Alla var nöjda och ja, allt blev perfekt. Alla utom Lisa åkte hem och Magnus plockade med disk och röjde och tillsammans blev det ordning snabbt. Skönt.

Nu ska jag strax äga mig en liten stund åt min man innan han ska lägga sig. Han har tidig start i morgon. 

Dagen får en 5 i betyg av 5 😀

Hoppas ni haft en fin och stämningsfull söndag. I morgon ny arbetsvecka och La Classe, kul.

En fortsatt fin kväll önskas, kram.