Lördag 3/12

3. dec, 2016

Feber och snuvig som tusan. Stängde butiken tidigare än vad som var tänkt, begav mig hem vid 14. Ruljansen hade avtagit timman tidigare. Torghandeln i Lidköping bidrar till mer aktivitet i staden och det är ju alltid trevligt. Än så länge har handeln inte riktigt kommit igång inför julen, men det är ju några veckor kvar. Folk har mest varit inne i butiken och kikat vad vi har, de skulle återkomma.

Jag lade mig att vila när jag kom hem, kroppen orkade inte mer just då. 

Jag vaknade runt 7 tiden, kände mig rejält förkyld och febrig, något alternativ till att stanna hemma idag fanns inte. Ipren fick bli dagens hjälte. 🙂Gav de små mat och inväntade Ingemar som skulle hämta Signe för ett jaktpass idag. Jag petade i mig lite frukost och gjorde mig i ordning.

Signe hade bäddat ner sig i sängen i damrummet och låg där och tryckte ett bra tag men banne mig så hörde hon när Ingemars bil körde in på grusvägen 300 meter bort. Hon rusade ner och satte näsan i vädret. Helt ofattbart. Signe blev över sig av lycka när han kom och vi pratade lite om dagens upplägg. De åkte iväg.

Jag tog med mig Ada, hon ville inte vara ensam. Vi åkte iväg till Lidköping och öppnade butiken. En hel del folk i rörelse och lite mer folk i butiken. 

Jag åkte hem strax efter 14 och det var verkligen skönt att komma hem, behövde verkligen lägga mig. Ingemar hade lämnat tillbaka Signe och hade skickat bilder på det rådjur de hade fällt idag. Det var inte Signe som drivit fram det men hon hade fått gå i spåret och fram till bytet. Hon hade skött sig bra idag. Bra också så att det blev lön för mödan så att hon får en helhet av vad allt går ut på. 

Signe har gått till dörren flera gånger i em/kväll och velat ut. Kanske vill hon till bytet? Vet inte men detta hennes beteende är nytt för idag.

Våra nattgäster hade kommit tillbaka efter dagens tävlingar, de vilade innan maten. 

Vi åt middag och därefter satte vi oss uppe, tände en brasa då jag var frusen och har nu sett en bra film. Nu är det vamt som tusan och våra gäster har gått och lagt sig. Det ska vi göra alldelses strax. Vi ska på julbord i morgon och jag hoppas verkligen att jag blir bättre tills dess😥

Summan av dagen har varit sisådär. Känner mig trött och lite vissen men, det går väl över. 

Nu ska jag avrunda och krypa till kojs. Signe den gnällmajan har somnat gott på fårskinnet vi köpte på irland. Ada ligger och trycker tätt intill mig, de små liven, vad gjorde man utan dem..

Godnatt kära vänner, nu är det dax att lägga mig med två gånger tax och min älskling. 

Kram😘