Söndag 27/11

27. nov, 2016

Sitter nu i musikrummet, det är lungt och stilla. Ada ligger i fotöljen intill och snusar. Magnus har lagt sig då han jobbar i morgon och ska upp runt 02 i natt. Niklas och flisan har ätit kvällsmat, spelat lite kort och nu har de gått upp till sitt. Jag ser mig omkring, njuter av helheten- jag har aldrig haft ett finare hem än det jag har nu. Sådan harmoni i allt. 💋Så härligt det är att ha stunder som denna, att verkligen njuta av det man har omkring sig och inse att större delen av vårt hem är saker som tillhört andra en gång i tiden. Nu har det fått en ny mening och en ny plats här i vårt hem, visst är det fantastiskt. Ok ,lite har jag köpt på min resa genom livet men det mesta har fått en andra chans här på Djursätra.

1:a Advent, det första ljuset är nu tänt det gjorde vi när vi åt frukost jag och Magnus i morse. Vi hade sovmorgon, nackdelen med det var ju att det var ljust är vi gick upp. Mysigare när det är mörkt ju.

Efter frukosten utövade vi en stund yoga. Så skönt att sträcka ut och ta en stund med sinnesro. Några små med kalla nosar vill ju alltid vara med när man lägger sig på golvet

 

 

 Efter det plockade jag i ordning på dukar samt några tomtar och jag har mest sådana tomtar ni vet som har kläder mm, som dockor och två av dem hade jag inte fått fram ur den lilla garderob/förråd under trappen. En längre tid har det luktat illa till och från vid två tillfällen i det förrådet, liklukt och vi har kikat i alla skrymslen och misstänker att det har varit någon liten krabat som dött innanför i väggarna någonstans. Så är det ju i bland och det är oftast bara att vänta tills det försvinner av sig självt, och nu sedan en vecka tillbaka var det en ny omgång. Jag har underat över vad som orsakar att de går och dör precis i närheten av just detta förråd men inte kunnat förstå orsaken. 

Jag plockade fram de två tomtar som var kvar där inne och jag kände att de luktade illa först luktade jag på den första men den var inte angripen men när jag satte nästan mot den andra tomtens jacka då kände jag det. NÄÄÄÄ- jag nästan hoppade till. Om jag kunde förklara den känsla som inföll sig just då det ögonblicket när jag insåg att jag satte näsan i den döda lilla musens pälsså liten, så ljuvligt sött hade den liksom burrat ner nosen i tomtens armveck. Det så rart ut, jag blev ledsen och jag kände så med den lille. Synd att jag inte tog en bild på den innan jag Magnus plockade bort den för det är så svårt att förklara men det kändes som om den lilla musen kurat ner sig där för den sista vilan, i tomtens trygga närhet. En liten tår kom det erkänner jag. En liten pyttemus så ljuvligt söt. Som sagt, det har ju varit fler där. 

Jag tvättade av jackan där musen hade legat och doften gick fakstiskt bort.

In till Skövde och några timmar på La´Classe. En lugn arbetsdag och inte mycket folk på staden då det var blåsigt och kallt. Skövde Gospel, min kör var en av de körer som uppträdde en liten stund på stora scenen på torget. Jg öppnade dörren vi det tillfället och lyssnade😀

När det kl var 16 låste jag och bytte om. Så bar det i väg till Hentorp och Johanneskyrkan . Kören medverkade i advenstgudstjänsten med några sånger, det gör vi alltid på Advent. Stämningsfullt och roligt. Efter det så begav jag mig hem. 

Magnus hade pysslat med stjärnor b.la idag och han var nöjd och glad. Det blev lite kvällsfika, gott te och mackor. Vi förberedde lite inför hans matsäck efter det gick han och lade sig. Ungdomarna åt och nu har de gjort kväll. Flisan har studiedagar månd- tisdag och fyller 16 på onsdag💋

Nu ska jag strax återgå till nutandet, ska väl snart lägga mig jag med då det är en ny arbetsvecka med flera dagar i Lidköping. Skönt att det inte är snö..

Antar att ni haft en fin söndag med advenstmys. Det har vi haft här och nöjd avrundar jag mitt skrivande för i kväll.

Hoppas ni får en fin start på kommande vecka.

Godnatt mina vänner, sov så gott😘