Lördag 5/11

5. nov, 2016

Signe, min fina rara söta blanka lilla tax har idag varit ute i skogen med vår vän Ingemar i Nybo. Han hämtade henne i morse strax efter frukost och lämnade henne tillbaka vid 3 tiden. Det var då en mycket trött men nöjd hund som kom tillbaka och hade skött sig galant😀jag blev nästan rörd till tårar. Vi har ju märkt att Signe har mycket jakt i sig och då jag inte tidigare haft någon i min närhet som jagar och det har passat in så har ju hon inte fått sin jaktlust tillfredställd. Vi har lagt ut blodspår och ibland har hon ju lyckats rymma för att jaga grannens katter och nån liten hare har fått sätta livet till. Men den idag blev det av och att det funkade så bra var fantastiskt. Det verkade som om Ingemar själv var förvånad. Lyckat, YES😘Hon var verkligen helt slut och har vilat hela dagen. Vi var ute med dem nyss och gjorde kvällsrundan i blåsten, lite motsträvigt att lämna den varma platsen under filten i soffan men, det fick väl gå..

Min älskling har jobbat idag och gick upp tidigt. Jag märkte knappt att han gick, somnade snabbt om. Vaknade 8 och gjorde frukost. Det utlovade hotet om mänder av snö och storm fanns inte ett spår av och mest glad var för det då Magnus är var ute på vägarna. Ingemar kom och hämtade Signe. Hon var lite osäker först och tittade lite frågande på mig men så bar det iväg. Ada såg fundersam ut men jag lugnade henne och följde med mig till Hjo och handlade i stället. Alltså taxyoga med enbart en tax idag.

Detta med röda dagar, de flesat affärer har öppet och allt är som vanligt. Ingen respekt för helgdagar längre. Bara systembolaget som har stängt. 

Jag fixade till lite hönökakapizza, jag flisan och Niklas åt lunch och så körde vi i gång med att baka. Flisan bakade två sorters cupcake, en med lime och hallon och en med choklad. Hon är verkligen duktig den tösen. Jag snodde ihop två Djursätralimpor och Nutellabullar, MUMS🤪Efter det blev det köttfärslimpa på rådjursfärs. Tänk vad gott det är och idag var det enbart rådjur. 

Min älskling kom vid 18 tiden, vi åt och efter det röjde jag återigen upp i köket. Älskar vårt stora kök, gott om plats men trots det så räckte bänkarna inte till idag och vår tvättstuga är inrett som ett kök med bänkar mm så Flisan bakade där, helt perfekt. 

En lugn och fin dag med gott innehåll för både kropp och själ. I morgon, ytterligare en dag ledigt och lite mer njuta. 

Hoppas ni haft en fin dag och känner er nöjda och för er som har någon i er närhet som inte finns med er fysiskt längre, en extra varm kram till er.

Vi hörs i morgon.

Kram💋