Måndag 24/10

24. okt, 2016

Värk, jaha, inget jag hade räknat med men ops, den tilltog i går. I går innan vi åkte till Ikea började min hand värka och jag har ingen aning om vad som orsakat detta🤨men som arbetsterapeuten sa, det kan ta minst 6 månader innan alla mjukdelar är återställda, så det är bara att bida tiden. Använder mitt "stöd" som jag fick när jag skär, fixar håret mm och det avlastar jättebra. Idag har jag dock haft värk hela dagen och det har liksom "kört" till flera gånger, inte kul alls. Ska ringa vårdc i morgon och bara höra vad de säger. 

Var trött när jag vaknade och det var längesedan. Ni vet så där riktigt sömnig så jag nästan kände som om det var kväll och strax läggdax🤔Vi åt frukost jag och min man, ja han har varit hemma idag, han är ledig några dagar då han jobbade så mycket förra veckan. Bra kompensation. 

Städax hos mor och far, Magnus hjälpte till och det är jag så tacksam över. Jag har bett mamma funder över vad hon önskar för meny då vi ska fira hennes 80-års dag 11/12 och hon funderar. Hon ska få önska precis vad hon vill och hoppas det blir något speciellt😀Lilla mamma, 80 år, vi ska vara här och ha bakstuga inför julen den dagen och fin middag för henne.

Vi hälsade på Eddie som var hemma och förkyld och Heidi och Carl. Carl har en ledig vecka då han var upp och vaktade slottet förra veckan (vaktavlösning), sånt frestar på. De skulle ju hängt med till Ikea i går men hon var för trött och dålig, idag var hon piggare och såg nästan återställd ut så I MORGON vill de åka och frågade om vi kunde tänka oss att åka med🙃och JA, vad gör man inte för sina ungar..Vi sa vi hänger på.

Väl hemma hade flisan kommit hem från skolan, jag lagade till en supergod grönsaksoppa, och tänk, jag har lärt mig skära helt ok med vänster hand. Tar längre tid men just det momentet frestar på annars. Sådant som är trögt som kålrot, morot, blomkål vanlig lök mm är sådant som känns, vet att det finns knivar med annat handtag typ som på en såg. Något att fundera över.

Åter kväll och mörkret kommer snabbt nu. Längtar till att få komma i gång och jobba som vanligt igen. Tanken är att jag ska göra det nästa vecka. Vi mår ju bäst av rutiner helt klart och när rutinerna ändras så ändras det mesta och det är inte alltid till fördel. Jag har inte kommit i gång att träna än och det mår jag inte så bra av naturligtvis. Skulle börjat idag men min dumma hand har bromsat, grrr, 

Det kommer bli bättre, det tar bara längre tid än vad jag har lust till. 2 kollegor till mig har haft liknande problem och det är flera år sedan och ja, de är inte helt bra än och blir det kanske aldrig. Tror att när man har kommit upp i åren tar det mycket längre tid för kroppen att läka och i bland blir man inte helt återställd, man får göra det bästa av situationen helt enkelt. 

En trivsam kväll, lugnt och fridfullt. De små ligger och snusar intill mig i soffan. Vi ska strax spela ett par rundor kort eller yatzy, flisan får välja. 

Hoppas er start på veckan varit till belåtenhet och att ni känner er nöjda. I morgon är det lön och det innebär ju skrivbordsarbete. Månades hög med det som ska betalas har ju legat tills sig och ska omhändertas och det som blir över ska budgeteras till levene. 

Önskar er en skön kväll och en fin start på tisdagen. 

Myskram i höstmörkret till er där ute💋