Måndag 17/10

17. okt, 2016

Den här dagen har varit bra och mindre bra. Just nu sitter jag trött som tusan och känner mig lite vissen. Så blir det för oss all i bland av olika orsaker. Jag väntar på att min syster ska höra av sig och bli upphämtad vid bussen. MIn man ligger i badet, han kom hem i kväll, det blev så men blir borta över natten i morgon i stället. Lite ändring i körschemat.

Magnus gick upp vid halv 5, vaknade till men somnade snabbt om. Flisan väckte mig halv 6 och kröp ner i den TAXsamma värmen🤪Vi låg och myste en stund sedan var det frukostdax för den lilla och idag gjorde hon tonfisksallad. Hon är ofta jättehungrig på morgonen och det blir oftast mat i stället för frukost. Hakuna matata, hon lagar det själv. Jag satt sömndrucken och höll henne sällskap och vi pratade igenom dagen. Spanskaprov stog på agendan. 

Jag lade mig en stund tilll när hon gått till bussen. Upp 8, åt frukost med Heidi därefter hem till henne och stöttade med lite idéer för lite nya inköp till på Söndag då vi åker till IKEA.

Efter det handlade jag lite förnödenheter till föräldrarna och åkte hem till dem för lite städ. Tar det vackert än så länge med handen och vet vad jag inte kan göra och vad som funkar fint. Generellt är det bar men småsaker och som jag berättat tidigare att skriva är jobbigt, vrida ur trasa, klippa mm. I morgon ska jag till arbetsterapeuten äntligen. 

Hämtade kött och hundmat, åkte därefter hem och vilade. Känner tröttheten som faktiskt ligger kvar efter förkylningen. Hade satt på kaffe och gjort det bekvämt i soffan, en väninna ringde, vi ska ses i morgon för lunch. Tänkte ringa en annan väninna som fyller år idag men det gick inte. En röst sa i telefonen att abonnemanget var avstängt för utgående samatl och jag ombads att ringa till nått inkassobolag, HJÄLP🤒VAD har hänt? Kände hur frustrationen växte. Jag kunde ju inte ringa detta bolag för min telefon var ju avstängt för utgående samlat...vilken soppa. Jag meddelade Magnus via messenger och han sa att jag kunde ringa Telenor. Gjorde så också, till dem funkade det att ringa, och då sa de att de skickat ut två påminnelser på de 300 som fattades på förra månades räkning. Jag hade alltså sett fel på 2 och 5 så det var för lite inbetalt. Då de inte fått in dessa pengar gick det till inkasso som i sin tur inte heller fått betalt. Jag fattade ingenting för vi har INTE fått några påminnelser alls. DÅ visade det sig att Telenor hade min förra adress, den i Uddevalla och vad jag inte begriper är att alla ställen inte får upp rätt/ny adress. Det är ju snart 2 år sedan jag bytte adress. Jag satt i lång telefonkö, fick prata med en man som så kopplade mig vidare till detta inkasso. När jag suttit i den kön en kvart bröts hela samtalet. Jag ringe upp telenor igen och berättade vad som hänt och återigen blev jag kopplad. Även den gången bröts samtalet, efter typ 22 minuter. Jag blev så förbannad att jag kände hur det hettade av ilska överallt😠Jag ställde mig återigen i kön hos telenor och var VÄLDIGT tydligt när en yngre tjej kopplade fram till inkasso. Efter 1 och 1/2 timma var det klart. Det fanns ett swish-nummer som jag kunde betala i till och med lite tur är allt i sin ordning igen efter lunch. 

Vilket krångel och så jobbigt med dessa köer och koppla hit och dit. Jag hade alltså GLÖMT att ändra min adress till Telenor. Man har ju eftersändning på posten och vår räknign från telenor kommer via mail så därför har vi ingenting märkt. Så, när ni flyttar glöm ALDRIG ändra adress till ALLA företag, oavsett om ni får fakura via mail/e-faktura. Då kan alltså bekymmer som detta uppstå. Vi har ett sk familjeabonnemang så vi är många som blir drabbade. 

Nu kom min syster, min man kom upp ur badet. Ska ägna dem ett par timmar nu innan läggdax. 

Skönt att få berätta hur tokigt det kan bli om man glömmer bort småsaker, som i sin tur kan växa och bli jobbigt stora.

Barnen har hört av sig från vänners mobiler och undrar vad som hänt...I-lands bekymmer men men, i morgon är en annan dag. 

Hoppas er dag varit till belåtenhet och att kvällen är gemytlig och lugn. Önskar er en godnatt när det nu blir och sov så gott.

Kram💋