Tisdag 11/10

11. okt, 2016

God afton kära vänner😀Hoppas ni haft en bra dag. Det har jag haft även om jag är förkyld och var riktigt kass under morgonen men se, det har nu rätat ut sig och i kväll är jag mer normal. Njae inte helt frisk då men jag mår nästan som en prinsessa.

Vi människor har ju olika sätt att se saker, att kunna hantera saker etc och visst är det så att när vi blir sjuka klarar sig endel igenom det enklare än andra och olika är det även från gång till gång. Jag tillhör den där gruppen som nästa aldrig är sjuk, blir oftast inte så påverkad utan jag kan känna typ på kvällen att oj, febergräns lite skav i halsen men så på morgonen är det som bortblåst. Men den här gången blev jag dålig intesivt en kort period dock, typ 2 dygn. 

Jag vaknade 8 när Flisan väckte mig och sa godmorgon. Min älskling hade gått upp vid 04:30 och pussat mig hejdå men det är knappt att jag kommer ihåg det.🤨Jag gick upp med flisan och höll henne sällskap men la mig igen. Hon gick iväg till bussen och jag åt lite lätt frukost, gav Ada och Signe mat och släppte ut dem. ÅH så skönt ute, kyligt och frisk bara att stå barfota i klädd endast morgonrock ute på det kalla altandäcket är ju lycka, känna löven virvla runt om fötterna❤

Jag gick upp och lade mig ett par timmar till och vaknade 11. Detta har ju inte hänt på 15 år typ, men jag kände mig orkeslös och det plus en halv liter Djursätravatten fick min dumma förkylning att vända🤩Lite lunch blev det av det som fanns kvar sedan gårdagens middag. Jag hängde ut sängkläderna och fiade naglarna, alla 20 och duschade. KUL, idag såg jag ut som jag brukar, det grå hade försvunnit och kinderna hade fin färg. Back to life. Gick ut en runda med de små och det blåste skönt. Preimär för handskar idag. 

Handla skulle jag gjort redan i går med det orkade jag göra idag så jag tog med Ada och Signe och begav mig till Hjo. Köpte lite hundgodos och doftljus på Hem & Hobby därefter blev det ICA. Längesedan jag gick strandpromanaden och där nere vid det grå böljiga vattnet blåste det friskt som attan, det blev en halv runda. Dumt att utmana när jag nu mår bättre. -Lite frisk luft har väl ingen dött av, eller? Det gjorde susen. 

Hem, packade upp och hjälpte flisan med att byta i hennes säng, jag tvättade en maskin med lite jox som var kvar sedan resan. Hon kom hem strax efter 17 och hon hade som vanligt haft en bra dag i skolan och bästa ämnet idag- kemin. Matte , fysik ock kemi är det som toppar hennes lista. 

Ni som läst min bloggg sedan begynnelsen, ja eler i alla fall en längre tid vet ju att jag letat läppstift världen över och Irländarna kunde inte bistå med rätt nyans heller. Då bestämde jag mig för att skicka efter lite prylar och tillverka eget. Nu har det kommit och i morgon ska jag exprimentera🤪Pigmenten jag köpt fick jag till rätt nyans direkt och funkar detta så blir jag HUR GLAD SOM HELST!! 

Jag tillagade nog den godaste kött/grösaksoppan jag någonsin gjort, jag åt alldelses för mycket, Elise sa detsamma💋rundade av med lite grädde denna gången och det blev verkligen prick över i.

Nu sitter jag här i vårt mysiga musik/whiskeyrum och inväntar mannen från vidderna som kört dynga hela dagen. Långa dagar har det blivit dessa två första på nya jobbet men bönderna har brått att få allt i jorden innan frosten. Resten av veckan kommer bli något lugnare, skönt. Så lugnt här ute nu, det har slutat blåsa, mörkt och fridfullt. Så njutbart med alla ljus, ett nytt jag köpte idag med vanlij/citron som doftar himelskt❤Har hällt upp ett litet glas vin som en mjuk avrundning av en bra dag trots allt. Min hand fungerar rätt så bra men vissa saker är jag fortfarande påverkad av. Skriva med penna är en.

Ska vila huvudet nu en liten stund, han kommer nog snart, mannen i mitt liv med stort M

Hoppas ni klarat er undan förkylingar och annat elände och att er tillvaro är god. Många vet jag mår dåligt nu när det är mörkt och sommaren är allt mer avlägsen. Önskar verkligen jag kunde dela med mig av allt det positiva jag känner med hösten. Kastar ut en stor skopa av kärlek, glädje och underbara färger till er som fryser där ute i etern.

Puss och kram och en fortsatt trevlig kväll 😘