Onsdag 5/10

5. okt, 2016

Lite trötta faktiskt, denna dagen har gått i kulturens tecken både till sjöss och på fastlandet. Då man inte dagligen pratar/lyssnar på engelska är det lite påfrestande att lyssna och förstå det som sägs på guidade turer expvis, de många pratar snabbt och faktum är att man kan ju inte fråga -vad sa du?- ta om det igen🤨så man får googla lite efterråt. 

Vaknade rätt så tidigt, frukost den numer sedvanliga irländska därefter begav vi oss ivag in till city och tog en rundvandring på den borg som ligger mitt i staden. 

Ett köpcentrum hittade vi med rätt så trevliga butiker, endel av dem finns inte hemma, då är det extra kul. Magnus handlade lite och därefter gick vi ner till båten som skulle ta oss ut på den 4:e i storlek största sjön här på Irland - Lougb-ree. Det blåste friskt och även hjärnan fick dagens första förfriskning🤪kaptenen hann att berätta massor om satdens historia på 70 min. 

Vi tog oss väl i land och styrde kosan till Clonmacnoise där vaggan för kristendomen här på ön grundlades av st:Ciarán som föddes i Rathcroghan. Folk vallfärdade dit för att ta del av hans lära och pilgrimmer har vandrat dit i mer än 1500 år. Även idag är det stora ceremonier, även påven har varit där 1979.

Det blev dax för lunch och då åkte vi till en liten by även den med stark historia- Channon.

Lite trötta sitter vi nu på vårt rum, jag ska ta ett bad strax. Kvällen tänker vi viga på Irlands äldsta pub som råkar ligga i den här staden😀

Vädret håller i sig,16 grader och lite molningt men helt ok. 

Maten på Irland har inte medfört någa överraskningar, hade förväntat mig mer traditionell mat på de lokala restaurangerna  men ack nej, trist tycker vi. Lunchen i Channon var det mest Irländska jag ätit idag. Så matmässigt ska det bli bra att komma hem till det egna köket🙃

Saknar flickora på hemmaplan, har nog inte varit hemifrån så här länge.

Hoppas allt är väl med er därhemma och att era dagar är kvalitativa. 

Fick en inbjudan idag som vi båda ser STORT fram till. 

Nu till badet, ha en forsatt trevlig afton- Kram💋