Tisdag 4/10

5. okt, 2016

-2 hemma på Djustätra i morse, Heidi fick skrapa rutorna på bilen😮Det var 22 grader när vi åkte hemifrån så jösses vad det kan skifta. Här på denna vackra ö är det stundom blåsigt men 13-19 grader. Vi kom nyss hem från en kanonmysig pub och temperaturen är 16 grader. WOW🤪

Vi har haft en underbart mysig dag och varit på en del historiska platser. Vissa ställen känner man sådan power över hur mänsligheten varit och vad den presterat för mer än 5000 år sedan. Vi hade inte klarat av hälften idag på det viset de gjorde. Dock var ju livslängden inte mer än 30-35 och nu förstår vi bättre varför. 

Vaknade tidigt i morse och både jag och min älskling hade haft lite röriga drömmar med allt möjligt tokigt. Vi skjutsade Ove Och Rita till flyget och begav oss mot Slane och lite undergjordiska grottor. Man kunde inte gå ner i dem nu, hade inte vågat men det fanns att läsa om hur de blev till och dess användning.

Vidare till gravarna i Brunna Boinne, ett så häftigt ställe där ett soltempel bygts av flera stena på minst 10 ton som människor forslat från floden ett par kilometer och uppför en lång kulle. Helt ofattbart🤩Detta ställe är främst av intresse när vintersolståndet "lyser" upp dess ingång i 17 minuter på ett magiskt sätt. 

Efter en lunch så åkte vi vidare till Hills of TARA och den mäktiga sten som tros symbolisera fertilitet Lia Fáil. 

Vår slutdestination Athlone ligger vackert belägen vid floden Shannon. Hotellet är perfekt beläget strax intill centrum, vi bokade detta i 3 dygn och tänker stanna här och åka dagsrutter då det finns en hel del runtomkring. 

Vi packade upp och jag tog ett bad, in till centrum och vi fick en vacker avslutning på dagen när solen skönk ner bakom den stora kyrkan. En cool pub, really Irish bjöd oss på en njutbar stund med mat och dryck. 

Nu sitter vi och har lite egentid🤪Magnus kikar på en film och jag sitter här med ett gott vin och ja, detta med semester känns ju rikitg bra, ska fundera på att ha det LITE oftare🙃

En god natt önskar jag er alla vänner i cyber, sov gott så "ses" vi här i morgon, natti natti

Kram💋