Måndag 26/9

27. sep, 2016

Vi NJUTER av tillvaron😀Har just klivit upp ur badet, jag fick tag i ett gott vin och min älskling har lite whiskey kvar. Vi har ett rum i natt på Killiane castle strax utanför Wexford, mitt ute på landet med stora hagar med kor utanför. Det är så lugnt och fridfullt, det är lite höstigt just nu denna kväll, så fuktigt att det i princip regnar och grått men jätteskönt och 15+. Enorma träd omringar det gamla lilla slottet och känslan är 100% avkoppling.

Jag vaknade vanlig tid som om jag varot hemma. Flisan går ju upp då och vi brukar äta frukost på måndagar runt 6 tiden så det var då jag vaknade. Jag lyckades somna om. Magnus vaknade runt 8, vi fixade till oss och vi gick och åt frukost. Därefter packade vi ihop och begav oss ut mot oändligheten och vidare som Buzzlightyear i Toy story säger.

Vi tog oss söder ut och besökte Bree. En jättemysig lite stad vid havet med vackra berg som låg fantastiskt vackert utmed havet. En milslång strand med STENAR och jag sa till Magnus att ville ha en liiiten stund där😙det fick jag. Hittade några söta stenar varav en sten som är ett ❤a. Ska göra det till ett halsband. 

Det är grönt och mycket frodigt här på ön. Den är heller inte överbefolkad på långa vägar. Alla byar vi kör igenom samt de vägar vi åker på här påminner mig om Portugal eller Spanien. Ingen skillnad mer än namnen på skyltarna. Husfasader, hur det ser ut vid folks entrér, hur elen är uppbyggd mm, ja allt påminner mig om vilken by/samhälle somhelst söderöver. Hade nog trott att det var lite mer som hemma, är glad över att det inte är det. 

Vi åt lunch i Westford och kvinnan som serverade oss berättae om det som är sevärt "brightless" längs kustvägen. Vi åkte dessa små pittoreska vägar där det banne mig inte var mer utrymme än att mötas🤨men Magnus klarade detta utan problem. 

Till slut hittade vi en mest oansenlig skylt vid vägen som visade oss vägen till detta gamla slott/borg. Vi sak kika lite närmre på det i morgon och ta några bilder. Då bär det av till Kilkenny, där det gör ÖL🤪därefter ska vi besöka ett destilleri i Midletown, irlands bästa whiskey sägs det. Vi lovar att komma med ett utlåtande till omvärden😀

Nu ska vi spela lite poker och mysa innan spöktimman tar vid. nej då, ingen fara, har ingenting känt av, i den här delen av slottet har ingen större tragig utspelas.

En mysig dag men lite tröttsam för chauffören, men han får 5 stjärnor av 5. Det frestar på att köra här. 

Ni har haft en bra dag där hemma med allt vad det innebär hoppas jag, vi är tacksamma att få vara här och ha some days off.

Återkommer här i morgon, en bamsekram till er mina vänner, sov gott. Kram💋