Kulturella

Idag har vi varit lite kulturella både vad det gäller historia och val av mat och dryck. En mysig dag då vi gått runt inne stadskärnan och besökt St.Audoen´s church, slottet samt div affärer och barer. Vädret har varit perfekt om än en del regnskurar men då har man rusat in och sagit skydd i någon trevlig affär eller pub. Även fast det varit söndag så har pubarna varit fulla och en del av befolkningen🤪De spottar inte i glasen och jag får en känsla att det konsumeras en hel del alkohol de flesta dagar för många här. En livstil helt enkelt, man umgås på puben. 

Jag vaknade lite för tidigt men då jag var trött i gårkväll så var det inte så konstigt. Ett lugnt hotell trots att det var fullbelag. Min älskling vaknade en halvtimma efter mig, vi duschade och gick till matsalen. Där serverades en Irländs tallrik till frukost med lite ollika korvar, vita bönor i tomatsås, stekt ägg, champinjoner samt Rösti. Lite annat än vad man äter hemmvid🙃

Eter frukosten tog vi oss in till Dublin, himlen var blå men det blåste en del. Jag tänkte se om det ev kunde finnas rätt färg av läppstift i den här staden, är ju ute efter en nyans som Maceup store hade för några år sedan. Alla människor i butiker och barer är mycket trevliga och tillmötesgående och bra mycket mer serviceminded än flertalet i Svedala. 

Jag hamnade i en stor butik med de flesta märke och gjorde ett tappert försök, personalen var så rara oc förstod vad jag menade, men som vanligt slutar det med at jag får blanda två läppstift och i bland en läppenna och det är just det jag inte vill. Vill bara ha ett och slippa blanda och joxa. 

Min tålmodige man hjälpte till att kika runt efter "min" nyans. 

Vi besökte slottet, den stora kyrkan som var enorm och rysligt vacker. Dublin svar på Maxmode, rock on😀Turistshoppar fanns det gott om och pubar, pubar, pubar. Livemusik och trångt med folk. Om turistsäsongen är över och det är söndag så kan man fundera över hur det är här när det är turistsäsong och typ fredag-lördag, det kanske är samma ös alltid🤩

Efter 6 timmar orkade vi inte mer utan tog oss tillbaka till hotellet och det var faktiskt skönt. 

Nu är det lite kortspel, ost och korv samt irländs musik på ipaden. I morgon drar vi vidare söder över ner mot Wicklow, Wexford och Waterford. Kankse stannar vi i Wexford och sover i Killiane castle. 

Hoppas ni haft en skön söndag, i morgon en ny arbetsdag för de flesta. 

En god nattsömn till er alla, kram💋