Måndag 20/6

20. jun, 2016

Jag möter många kvinnor varje vecka genom mitt arbete som har dåligt självförtroende och mår mer eller mindre dåligt när de står nere hos oss i provhytterna och ska prova BH/Bikini. De flesta kunder är helt normala och med det menar jag att de är av kött och blod och är större eller mindre i omfång och endel har större/mindre behag mer/mindre lår/stuss/mage mm ja helt enkelt olika kroppar. Vi ser ju alla olika ut och tur är väl det men de flesta tycker inte om sina kroppar och det har jag funderat en längre tid över varför det är så. Varför hittar de ingen acceptans i hur de ser ut? Varför har de så dålig självkänsla? Vad är det för ideál som är önskvärt att kämpa för/till i större delen av sitt liv? Man MÅSTE lära sig att älska sin kropp❤ Jag har funderat på att skriva ihop endel och hålla ett större föredrag om mina upplevelser och min syn på er kvinnor/kvinnokroppen. De flesta kvinnor är vackra oavsett storlek och variationen av alla är det som är tjusningen. Häftigt att se damer som är 70+ och är oerhört "välbevarade"  kinka över en gnutta lös hud ovanför bikinibyxan..så söta de är och jag förklarar för dem min syn på dem och de har tydligen inte sett sig själva så som jag ser dem. Faktum är att de få kvinnor som tycker om sina kroppar är de som enligt BMI har övervikt på gränsen till fettma. DE har hittat en bekväm acceptans och tro mig, de är INTE fula/feta utan mjuka och kvinnligt runda, de njuter ärligt av livet och trivs utan några idéal och stenhårda bantnings/träningsprogram. Tror faktiskt att de mår bäst också😀 Innan året är slut kommer jag att ha mitt föredrag/föreläsning om just detta- att hitta acceptans och kärlek till sin kropp. Jag föddes med världens bästa självförtroende. Kan inte påstå att jag fått det i arv av mina föräldrar. Har alltid haft skinn på näsan alltid kunnat svara upp för mig och ingen har banne mig satt sig på mig även om de stundtals försökt. Visst har jag haft svackor av svaghet och en gång blev helt lobotomerad av en man som fångade mitt hjärta MEN det gick över efter några år med båda fötterna i helvetet. Jag överlevde och det har gjort mig starkare.

Idag kom det ner en kund som är lärare på skolan där barnen gick åk 1-6 och hon berättade hur modig hon tyckte jag var när jag gick modell den där kvällen på BILIA. Hon sa att jag skulle ha bragdmedalj för det. Jätteroligt att det var så uppskattat av så många för massor av cred har jag fått för den kvällen och det värmer. Det jag visade upp är ju lite av så som de flesta av våra kunder ser ut.De är inte perfekta för de är inte 20 längre men alla är vi är vuxna mogna kvinnor med lite skavanker här och var, bristningar, åderbrock, lite smårynkor här och var mm mm men vi lever ju och med åren blir det så här för ALLA! Tro mig, INGEN slipper undan. Man kan ju lägga en förmögenhet på att lägga sig under kniven , fylla på med allt möjligt jox här och var men den stora frågan är - Blir vi lyckligare för det? Blir vi lyckliga över att inte acceptera att vi åldras? Ju snabbare vi hittar en bekväm acceptans i det ju bättre kommer vi att må. 

I morse fick jag äta frukost med lilla Idun, min brorsdotter med familj samt delar av min egna familj som förökat sig😀jag började 11 idag så det var lite soft förmiddag innan jag åkte in till Skövde. Vi hann precis med en kopp kaffe sedan körde dagen igång det var massor att göra hela dagen. Nöjd gick jag hem 17. Min älskling mötte upp mig, vi skulle hämta den andra bilen som varit hos bildoktorn. Den var dessvärre inte klar då färgen inte torkat på den del som var lagad. En sk tröskel. Den kommer att vara klar i morgon lovade kille på verksta´n. Magnus var ju ledig idag så han köpte plankor och har nu börjat bygga på mjökpallen som kommer att pryda infarten till gården. Mjölktunnor har vi redan. Måste säga att det är en händig karl denne Magnus💋Jag stekte entrecote till middag. Min snälla pappa skickade med Magnus det idag när han var och städade. Han var snäll och tog det denna vecka. Magnus tog en runda i sina träningsskor, vi åt middag när han kom tillbaka. Signe satt ute på altanen och såg längtansfullt efter honom. 

Nu är det kväll här på Djursätra och vi ska strax ägna kvällen åt varandra. Det har inte blivit så mycket av den varan denna fullspäckade helg. Får hoppas ni alla haft en bra start på veckan och att  ni haft/ har en fin kväll.

Puss/kram och godnatt😘