Söndag 5/6

6. jun, 2016

Visst längtar jag både efter barnbarn och att min älskling ska komma hem. Det ena kommer att inträffa relativt snart😀Idag har jag varit på 3-års kalas i Skäggatorp och det var roligt som de flesta barnkalas. Underbart sommarväder så det var dukat långbord ute. Sommaren har verkligen börjat ovanligt bra. Bönderna har nog en annan åsikt dock.

Sovmorgon, 7.45 tassade jag upp och tänkte göra iordning frukost till oss. M E N fick näst intill en chock när jag kom ner i tvättstugan🤒 Säkert ett 50-tal flugor vaknade till när jag kom in i tvättstugan, alla på en gång började de vimsa omkring så jag nästan blev snurrig. Jag stängde snabbt dörren dit in och hämtade mördarvapnet...flugsmällan. Den fick dessvärre jobba hårt en kvart. Det är så, jag tycker verkligen inte om att ha ihjäl någonting, jo fästingar. Det bekommer mig ingenting trots att det är liv. De fyller ingen som helst funktion mer än att sprida sjukdom och död. Satte på kaffet när massakern var över. Tittade ut i lilla entrén och då var det invation även där OCH på Magnus jobbtoa. Gjorde samma sak där och därefter gick jag runt i hela undervåningen och minst ett hundratal flugor fick sätta livet till. Vi hade nämligen öppet här igår, både altandörren och några fönster och det går inte att ha nu när det är så varmt och de har flyttat kor till hagen intill gården. Suck..Så idag har vi hållt fönster och dörrar stängda fram tills nu då solen gått ner. Underbart att kyla ner huset och slippa flugorna. Hade fönsterputsare här för en månad sedan och minst sagt var det förkastligt. Nu är fönstrena värre än innan p.g.a flugorna😠

Frukost ute med och Magnus som inte började inte jobba förrän kl 12 idag så vi fick förmiddagen tillsammans. Myspys. Jag åkte in till Skövde, hämtade upp Heidi och vi köpte present till den lilla. Ett Frost-tält och lite hårspännen mm. Till mor och far, jag veckostädade och pappa var fortfarande dålig i ryggen den stackarn. Tog med mor till kalaset och Idun blev jätteglad för alla sina fina presenter men jag tror att hon hade tältet som favorit, i allfall en stund för hon ville inte leka, inte bada utan bara sitta i tältet och INGEN fick komma in för det var HENNES tält. För er som inte vet är Idun min brors tös. Hon fyller alltså 3 på tisdag 7/6 men kalas idag. Sommaren bjöd på bästa vädret så långbord ute. Vi fikade och sjöng, barnen lekte och badade. Vid 16.30 bröt jag och Heidi upp. Hon hade varit på möhippa igår och hade inte sovit så mycket och det hade INTE varit varannan vatten🤪möjligen varannan öl/champagne/rosé.Jag skulle också ha mina söndagsmassagekunder kl 18.00. Körde hem mor och åkte hem till gården. Kaffe och pratstund och lite energiutbyte i några timmar. Kvällsfika med Heidi därefter hundpromenad. Heidi lade sig tidigt och jag gick ut och vattnade det kommande växande gräset. På endel ställen måste vi lägga på mer jord och så lite till. Nu har satt mig för att invänta Magnus som kommer hem runt 12 slaget. Vi är båda lediga i morgon och ska hissa flaggan, rensa osgräs och njuta och hand om lillflickan som Magnus kallar henne💋Heidi alltså! Jag har haft en toppenbra Söndag, hoppas ni haft det med. Många är väl lediga i morgon och kan njuta en dag till. 

Godantt och sov gott när det nu blir. Kanske ni som jag inte kommer i säng när det är ljust och härliga kvällar. Man kan sova till vintern ju. 

Energiboost till er som behöver, har lite till övers. Kram😘