Forsby kyrka-Bergs bygdegård-Stengårdens B & B

Då var det gjort😀Det som varit i våra tankar till och från sedan 15/8-2015 är nu förverkligat och vi är så nöjda, glada och lyckliga. Alla fina människor som delade vår stora dag är upprymda och går på små moln idag av lycksalihet för ett sagolikt vackert bröllop där kärleken var i fokus❤ Klart att kärlek är anledning till att man gifter sig och att den finns med på alla bröllop men alla sa att det lyste om oss, liksom glittrade. Sådant ser man ju inte själv. Nu återstår endast lite framkallning av foton, fast inte i mörkerum utan via email mm. En utav våra vänner är mycket duktig fotograf och var med oss vid Silverfallen och tog en fotoserie som blev så fin. Lägger ut dem till er när de är färdigt. Har aldrig sett så fina foton på mig. Magnus blir alltid bra på foto men jag lovar, det blir INTE jag. 

Fredagen var vi uppe på bygdegården och lagade klart all mat, dukade fram allt, trötta och nöjda åkte vi hem för vila inför vår stora dag. På morgonen vaknade jag tidigt, gick upp tog ett bra pass på Viking. Jag kan säga så här i efterhand att detta gåband har verkligen gjort mig avsevärt mycket bättre. Mina knän höll hela kvällen och detta med Irländs folkmusik och dans går inte av för hackor och det är inga veklingar som orkar köra en helkväll i detta tecken, var så säkra. MEN jag klarade skivan tack vare idog träning.🤩 Efter träningen lagade jag till frukost till oss och vi åt i matsalen och Magnus fick sin gåva, en stegräknare. Han har kikat på en sådan men det har inte blivit av att han köpt nått, tur det. När Heidi kom så blev det Champagne och jordgubbar. Jag övade lite på congan inför BA-BA-WHETU och vi flamsade, sjöng och vi hade en supertrevlig stund. Jag plockade fram den fina ängeln som en vän till mig smidit, en skyddsängel för oss här på Djursätra. Den pryder nu en vägg i den stora matsalen. Både jag och Magnus började bli lite nervösa och vi hanterade detta lite olika. Jag blev som en rabbig 5-åring och snärjde runt och var allmänt skojfrisk och Magnus var lite mer tystlåten. Mina övriga barn kom, en del helt klara och finklädda så jag blev hänförd, och en del bytte om när de landat hos oss. Himlen sprack upp, morgonen hade bjudit på en gråmulen himmel och 12 grader eljest men nu blev det snabbt varmt och jag slängde mig i en solstol i väntan på kaffet.- Ska du inte göra dig klar snart mamma? Mina barn började bli oroliga🤪NÄÄÄÄ, vad tusan sa jag, det tar bara 20 minuter vet ni väl... -Man du ska ju gifta dig!! JA. men det är 10 minuter längre än vanligt så...Jag gick upp på övervåningen och Magnus var kvar där nere. Vi gjorde oss i ordning på var sitt håll. Magnus blev hämtad av Conny- the bestman, blev körd till kyrkan och inväntade mig. Min älskade väninna Gunzan kom i hennes stora fina Imperial och kungligt gled jag upp framför kyrkan i rätt tid. Jag mötte upp min älskling som såg mycket nervös ut, detta gjorde mig så lugn. Hans nerver satt nog utanpå, stackarn. Mitt lugn påverkade honom så det lättade lite för honom. Kyrkvärden kom med info och kyrkklockorna ringde. Portarna öppnades och Gotländsk brudmarch spelades och min kära vän Tina sjöng på Gutemål. Vi tågade in i kyrkan till alla fina vänner som suttit och väntat på oss. Vigseln förlöpte väl och min son Eddie läste verser ur Höga visan helt oklanderligt. Delar av älskade Skövde Gospel stod på läktaren och stärkte upp psalmer och sånger. Vigseln avslutade med -En värld full av liv och inte ett öga var torrt. Säkert någras men...🙃Vi mötte folkets jubel och det blev mängder av foton, pussar lyckönskningar och kärlek i massor. Kände i mitt hjärta att folk verkligen gediget kände lycka för oss. ❤ 

Vi åkte till Silverfallen och tog en fotoserie med Ola och Elisabeth. Det blev fantastiskt vackra foton och jag har aldrig känt mig så lyckad på foto. Vi är fina tillsammans, det är bara så. När vi var klara åkte vi till bygdegården där alla väntade på oss med välkomstdrink och lyckönskningar. Vädret var helt perfekt denna dag,ni vet det svenska lagom, inte kall, inte heller för varm, lagom sol temperatur mm, allting var helt perfekt. Vi skålade klart och gick in till matsalen som vi dagen innan gjort så fin. Alla hittade sina platser och tog sig att dricka. Bord för bord tog därefter av den framdukade buffén. Jag bara satt och njöt. Kände harmoni och lycksalighet. Total tillfredställelse för detta underverk som jag till stor del ordnat tillsammans med min älskling och Lotta, min andra stora kärlek🤪Maten var fantastisk, tårtorna var vackra och goda. Kaffe, likör, lite rörande tal och Magnus blev tårögd när mina barn höll tal om vad han betyder för dem. Denna underbara människa som de älskar högt. Mina älskade syskon sjöng en låt med underfundig text. 

Shipwreckers spelade lite till kaffet. Efter vi fikat klart dukadse borden bort och dansen kom igång. Jag bara ÄLSKAR DET!! Magnus och jag fick en irländsk brudvals och Magnus som INTE KAN DANSA klara detta strålande. Han kan, vi har övat och han är bra på mycket mer än han tror. Shipwreckers är ett gäng skövdekillar består av 6 killar varav 5 deltog denna afton. Deras specialitet är irländs musik, typ Mumford & sons. Ben, Joe & the Shipwreckers, lyssna på dem på Spotify. De går att hyra😀

Presentbordet var fullt men vi valde att inte ta av festtiden till detta lite tidsödande utan dans och musik fick fylla hela Berg denna afton. Min älskade mor satt söt och nöjd och gjorde inga antydningar till att vara trött och vilja åka hem. Det var underbat att se henne så❤Min far var dessvärre inte med oss för hans rygg sa ifrån vilket den gör i bland och då är det vila som gäller, DET vet vi. 

Magnus och jag lämnade bygdegården, supernöjda, trötta och lyckliga 00.45. Vi åkte till Stengårdens B & B där marchaller var upptända i hela trädgården, champagne och jordgubbar var framdukat i en underbar romantiskt inredd vindsvåning. Ett hett bad vart upphällt och tända ljus överallt. Ett mer romantiskt ställe har då aldrig jag varit på och Magnus var vackrare än någonsin i sin Carl-Larsson skjorta med busarongärm, skorstenskrage, helt i linne. Vi åt och drack av det som var framdukat, badade och kröp ner mellan de vita krispiga manglade lakanen med knypplad spets. Vi somnade efter 10 minuters prat om dagen. Inget annat var viktigt just då än ligga nära och få somna vid varandra. 

Vi vaknade tidigt idag, åt fruost vid 9. Heidi kom och hämtade oss och vi körde upp till bygdegården och tog lite kaffe ihop med vårt älskade värdpar som sovit kvar i sin husbil. De vart nöjda, trötta och allt hade varit så lyckat.

Vi åkte hem till mor och far, hämtade hundarna som varit där över dygnet, kramade om mor lite extra. Hennes paket låg kvar hemma. Åkte till vårt älskade hem och alla barnen kom och vi dukade fram av det som fanns kvar från buffén. De hade varit så söta och sparat undan en bit tårta från gårdagen till oss . Vi fikade, jag fick lotter, blommor och en bok. Så gick vi  igenom alla våra gentila fina presenter och man blir rörd av allt. Mna barn åkte hem till sitt efter fikat och Flisan och hennes Niklas åkte hem till hans mor för att fira. Frida körde vi till stationen för ett tåg ner tillbaka till Helsingborg men hon kommer hit på fredag igen och det ser vi fram till😀

Jag har dessvärre ont i mitt bäcken. Sängarna var lite för hårda för mig och då reagerar jag tyvärr direkt. Orkar inte träna idag men i morgonbitti blir det av. Har ju bekymmer med mitt bäcken sedan mitt första barn fött 88.Lilla Heidi❤ Lång tid med ryggbesvär, yes. men man lär ju sig att hantera det. Nu skymmer det här på gården. Vi har lite sk egentid nu. Jag bloggar och Magnus sitter med sitt spel. Strax ska vi se en film och bara vara nygifta tänkte vi. Herr och fru ......... önskar er en fortsatt trevlig kväll. 

Ett stort TACK till LOTTA & CONNY Hellqvist, OLA, ELISABETH, GUNZAN,HEIDI, EBBA, FRIDA,ELISE,  samt alla övriga som var med och fixade och donade med allt denna kväll. Jag insér hur många fina vänner vi har jag och Magnus, hur många som verkligen älskar oss och ville dela vår lycka. Många utav er träffar vi snart och vissa under sommaren nu. 

Kärlek och värme till alla fina människor i vår omgivning💋