Det drabbar oss alla..

Så är det, ingen slipper undan. Vi påverkas olika och endel har lindriga symptomer, andra näst intill outhärdliga. Ofta verkar det som om man har haft lindrigt under sina menstruationer på alla sätt, lindriga förlossningar så går oftast klimakteriet förbi utan större bekymmer. Förvisso kan klimakteriet vara " livet ut" näst intill men lider man inte av det så..

Mina egna erfarenheter😊

Jag hamnade tidigt i detta stadie. En stor del är p.g.a att jag använt mig av Deproviva- p-spruta. Den gör att kroppens egna funktion klingar av tidigare så använder ni den rekommenderar jag er att fundera på alternativ. När jag fick reda på läget så slutade jag med sprutan och min dåvarande man tog sitt ansvar. I nuläget har jag periodvis torra slemhinnor i underlivet och i ögonen. Lite sk vallningar men besvären är hanterbara. Dropper ögonen då och då och har sex så ofta jag kan. Slemhinnorna där nere mår mycket bättre att få fortsätta jobba och även om man inte känner den lust man gjorde tidigare så försök hålla sexlivet igång. När man väl är i älskogen så visst är det härligt😇 Mannens säd har dessutom egenskaper som ingen salva i världen kan uppnå. Låt underlivet aldrig torka till utan Älska ofta så löser sig endel bekymmer sig automatiskt. Har man ingen man/sambo/älskare så ta tag i den biten själv även om inte lusten finns så av rent medicinska skäl. Det ÄR inaktivitet som gör slidan mest illa.För att hitta tips om hur man kam förmildra vallningar och påverkan av humöret kan man på olika sätt läsa sig till och ta del av sina väninnor..Det finns massor av knep och vi kan dela erfarenhet av varandra. Det absolut bästa. När jag började känna av mitt klimakterie så frågade jag nästan alla i min omgivning som var drabbade. Många vill inte erkänna att de är inne i klimakteriet, för då är man gammal eller? Nej, inte alls, din ålder är en siffra och kroppen spelar oss ofta ett spratt. Jag är 50 ser nog ut som 45 känner mig vuxen men har barnasinnet kvar. Min kropp känns äldre än vad jag är ibland så är det väl för de flesta. Har ni erfarenheter ni vill dela med er, tips och råd så skriv till mig eller ring. Jag har många tips och råd och tankar kring detta att dela med er kvinnor! Som sagt vi drabbas alla och visst ska vi hjälpa varandra i nöd och lust❤️ Ta hand om er, kram!

8/1 2016

Att vara i klimakteriet är banne mig som att vara gravid😙Ibland har man ingen matlust, ja tyvärr är den lusten alltför sällan, och ibland eller för det mesta är man hungrig och sugen på allt... JAg blir GALEN på mig själv och allt detta ätande. Har gått upp 5 kg på bara en månad. Måste sluta äta NU! Vill verkligen försöka låta bli att stoppa i mig och det fungerar när jag är motiverad till 100% men nu när motovationen fallerar är det hemskt. Som idag till kaffet på jobbet så tryckte jag i mog minst 8 pepparkakor.🤭Butte en lampfot på Rusta och sneglade till på hyllorna påvägen till kassorna och tror ja det, en förpackning med JAPP slank ner i korgen. På hemvägen var jag tvungen att satnna till på Sörboden-macken där jag bor och vad köpte jag då? Jo ett paket prinskorv som jag slet upp i bilen och stoppade i mig flera stycken. Känns det igen? Har ni andra också det så eller är det BARA jag? I kväll är kjolen trång och jag känner mig "jäst" som en vetebulle. Suck😥I morgon hoppas jag att detta hemska sug är över. Det går ju i skov som sagt. Detta med det som upplevs torrt mm och detta med suget går också upp och ner. Tror allt att jag inte är ensam med detta och det känns skönt😘Kram till er alla.